יצירת אווירה נעימה ומזמינה בבית היא מטרה מרכזית, ללא ספק, ואחת הדרכים הטובות ביותר לעמוד ביעד היא להתקין תאורה נסתרת.

התאורה הנסתרת (שאולי מוכרת לכם בשם תאורה שקועה), הנה תאורה רכה ונעימה מאוד שבה גוף התאורה למעשה “מוסתר”, לכן אנו רואים רק את קרני האור המופצים מגוף התאורה.

כך, על ידי הסתרת גוף התאורה, נוצר אפקט של אור הבוקע מתוך קיר, תקרה, ארון, פרופיל, פאנל, מדרגה או כל אלמנט עיצובי אחר בו הוא משתלב. חשוב לציין כי תאורה נסתרת לרוב לא משמשת כמקור אור עיקרי, ולא מחליפה תאורה ראשית לחדר, אלא מהווה תאורה משנית ומשלימה לזו המפיצה את עיקר האור לבית.

תכנון התאורה כחלק אינטגרלי מהשפה העיצובית

תאורה נסתרת

לתאורה נסתרת ישנם יתרונות רבים, לרבות יכולת ההתאמה לגישות עיצוביות שונות, אפשרויות לשילוב בפרטי עיצוב שונים בבית או יצירת מראה “נקי” ומודרני.

בנוסף, תאורה מוסתרת לא תופסת חלק מהחלל, אלא להיפך, בתכנון נכון היא דווקא מעניקה תחושה של חלל רחב ידיים וגדול ממדים.

אם כן, שימוש בתאורת לד בעת עיצוב ותכנון של תאורה מוסתרת, יכול לשלב בין בנייה בסיסית של קירות ותקרות לבין טכנולוגיה, ליצירת אווירה המשדרת מסתורין ויוקרה. כך אתם יכולים לתכנן ולעצב את הבית או את חלל העבודה בצורה מרשימה, נעימה וחסכונית גם יחד.

באמצעות שימוש בנורות לד להן אורך חיים משמעותית ארוך יותר מזה שמאפיין נורות מסוגים אחרים, ניתן ליצור תחושה של חמימות ובה בעת לתרום לאיכות הסביבה.

אם כן, זה באמת מאוד פשוט להגשים את החזון העיצובי שלכם ולהוציא אל הפועל.

כל שאתם צריכים לשם כך הוא להציע שילוב מדויק של תאורה נסתרת תוך הקפדה על יצירת תאורה רכה, אסתטית ובעיקר פונקציונלית, שתפתיע כל אורח שייכנס מבעד לדלת.

תאורה נסתרת בשלל חללים בבית

תאורה מוסתרת ניתנת לשילוב בעיצובם של חללים שונים בבית, בהתאם לצורך, לרצונות ולהעדפות של בני המשפחה.

תוכלו לשלב אותה בחללי המשפחה המשותפים, להטמין את גופי התאורה בקירות או כאלמנט עיצובי המשולב בתקרת הגבס. תוכלו גם לשלב תאורה מוסתרת ברחבי המטבח, מעל או מתחת לארונות ומדפי אחסון.

גם בחדרי ילדים ניתן לשלב תאורה מוסתרת בתקרת החדר, מסביב לדלת הכניסה לחדר, בארונות חדר השינה ועוד.

לבסוף, ניתן לשלב אלמנטים של תאורה נסתרת גם מאחורי רהיטים שונים בבית, כך שתדמה אור המופץ ממקור נסתר ותתרום לאווירה מרשימה ונעימה.